De fem mest kendte reklamebureauer i Danmark

Vi er netop trådt ind i 2020, hvor et nyt år med nye trends løber af stablen. Men hvem løb med titlen som årets mest kendte reklamebureau i 2019? Vi har samlet top 5 bureauer og har undersøgt, hvad der gør dem så attraktive. 

Mylmage-analysen er gennemført i samarbejde med Dansk Markedsføring for 11. år i træk. I 2019 var der 768 marketingansvarlige til at besvare spørgeskemaet om kendskab til reklamebranchen, hvilket er en markant stigning ift. analysen i 2018 . Respondenterne har blandt andet besvaret, hvor godt de kender de gældende firmaer og hvem de vil invitere til et pitch. Derudover vurderes firmaerne på 9 udvalgte kvalitetsparametre, og alt dette bliver lagt til grund for den samlede score. 
En mere grundig analyse over de 20 bureauer findes på Dansk Markedsførings hjemmeside. Direkte link til analysen her.

Femte pladsen

På 5. pladsen finder vi OMD, som er verdens største medie netværk med over 12.000 medarbejder i mere end 100 lande. I 2018 havde de en kendskabs-procent på 75%, men opnåede i 2019 en stigning på 3%, og havner dermed på 78% kendskab blandt respondenterne. Nøgleordene på deres hjemmeside er: innovation, kreativitet, empati og risiko. De mener, at de er meget mere end blot et reklamebureau, men at de også besidder ekspertise indenfor områder som: programmering, investering, analyser, strategier, content, planlægning, idégenerering, sponsoraftaler, SEO, SEM, ROI og mere til. OMD appellerer til vores tillid med al deres erfaring og viden. Man kan diskutere om de har “for meget på menukortet”, så det skaber mistillid, eller om OMD kan klare enhver udfordring i branchen. 
OMD har kontor på adressen: Midtermolen 3, 2100 København.
Link til OMD.

Fjerde pladsen

4. pladsen går til MediaCom, som er gået fra 75% i 2018 til 80% i 2019, og ender derfor med en stigning på hele 5%, hvilket må betyde at de i 2018 gjorde en ganske udemærket indsats for at gøre mere opmærksom på dem selv. MediaCom lægger meget vægt på at mennesket kommer først. Deres motto er sågar “People first”. Ordet “system” bliver nævnt gentagne gange på MediaComs hjemmeside, og systemer er noget de arbejder så meget med, at deres yndlings begreb er “systemtænkning”. Umiddelbart får man et indtryk af en struktureret og systematisk virksomhed, som arbejder efter meget klare linjer, men hvordan hænger det sammen med “People First”, når vi mennesker er så individuelle og udenfor systemer? Måske de to ting ikke hænger sammen, men MediaCom Beyond Advertising gik dog ind i kampen mod vold for Danner, og kunne tage en såkaldt Wood Pencil med hjem for deres case, hvilket understreger deres fokus på mennesket.
Adresse: Holmbladsgade 133, 2300 København S
Link til MediaCom.

Tredje pladsen

På 3. pladsen har vi Ogilvy som i 2018 lå på 79% kendskab, og opnåede dermed en lille stigning på 1% og lander på 80% i 2019. Ogilvy blev stiftet i 1948 af David Ogilvy. Bureauet kunne i 2019 tage en award med fra Cannes Lions International Festival of Creativity. De vandt sågar også fire sølv – og to bronze løver med hjem for Brand Experience & Activation, Mobile and Radio & Audio kategorierne. På Ogilvys hjemmeside er der fyldt med content såsom: blogs, video, podcast, artikler og meget mere. De nævner etiske værdier og formår som mange af de førende reklamebureauer at ramme vores fornuft. Ogilvy har over 50 ansatte på deres kontor i København, og du finder dem på adressen: Prags Boulevard 80 1. sal, 2300 København S.
Link til Ogilvy.

Anden pladsen

2. pladsen går til Carat, som landede på 83% i kendskab begge år. Firmaet blev etableret i 1968 og er datterselskabet til Dentsu Aegis Network. Carat er Danmarks stærkeste og største uafhængige globale mediebureau. Derudover er de landets førende kommunikations- og mediebureau med en omsætning på 1 mia. DKK (2009). Bureauet har vundet rollen som Danmarks bedste mediebureau 3 år i træk siden 2012 og har løbende modtaget priser såsom Grand Prix, Advertising effectiveness award, Global Network og Mediainnovationsprisen. Carats mission er at redefinere og optimere værdien af medier, gennem forståelsen af mediesammensmeltning, og så arbejder de med fokusområder som: digitale kompetencer, forbrugerindsigt, medieforhandlinger og samarbejde
Adresse: Overgaden neden Vandet 7, København K 1414.
Link til Carat.

Første pladsen

1. pladsen går til ingen andre end det danske bureau Kunde & Co, selvom de er faldet fra 93% i 2018 til 92% i 2019. Firmaet er grundlagt af Jesper Kunde i 1988 og er i dag blandt de allerstørste bureauer i Norden. Kunde & co er med deres mere end 220 ansatte repræsenteret i Danmark, Tyskland og Schweiz. I 2015 havde de en omsætning på 249,9 mio. kr, så man kan vist roligt sige, at de ikke skal lade sig skræmme af deres fald på 1%. Kunde & Co’s filosofi er, at de ser marketing som et forhindringsløb for at sikre succes. Du kan læse meget mere om det populære bureau på deres hjemmeside her.
Adresse: Østerfælled Torv 4, 2100 København S.